23 May, 2023

Career

Business Controller

Quintus Technologies är världsledande inom högtrycksbearbetning och har kunder över hela världen inom allt från rymdindustrin till livsmedelsproduktion och medicinska implantat. Nu förstärker man sin ekonomifunktion med ytterligare en Business Controller.

I rollen som Business Controller är du en del av ekonomifunktionen placerad på huvudkontoret i Västerås. Tillsammans med ytterligare en controller rapporterar du till Manager Business Controlling.

Med fokus på omkostnadssidan blir ditt ansvar att följa upp, analysera och identifiera avvikelser mot budget tillsammans med de olika avdelningarnas linjechefer. Du genomför också löpande prognostiseringar. Du kommer också att ansvara för uppföljningen av Nyproduktutvecklingen (NPD). Där sker verksamheten i projektform och du kommer delta i styrgrupper för olika projekt.

I bolagets budgetprocess har du en samordnande roll där du förbereder underlag, samlar in avdelningsbudgetar som du konsoliderar och stämmer av mot givna budgetmål. I rollen kommer du ha många interna kontaktytor. Du kommunicerar och samarbetar såklart med kollegor inom ekonomifunktionen men även med linjechefer i Sverige, USA och Kina.

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet. Vi ser framför oss att du har åtminstone fem års relevant yrkeserfarenhet där du har utvecklat din förmåga att höja blicken från detaljerna för att se helheten. Det är såklart en fördel om du har viss erfarenhet som controller eller har haft inslag av analys och uppföljning i dina arbetsuppgifter. Vi ser det som en styrka om du också har en bakgrund inom redovisning så att du förstår flödet hela vägen ner i huvudboken. Har du erfarenhet av projektstyrd verksamhet samt internationell miljö så är det också meriterande.

Du är systemvan och tycker att Excel är en bra vän i vardagen. Kanske har du också erfarenhet av stora ERP-system (tex Dynamics 365) och Power BI? Rollen som Business Controller är kommunikativ och du kommer ha kontaktytor både inom verksamheten i Sverige men även i USA och Kina. Det är därför viktigt att du kan kommunicera skriftligt och muntligt på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är analytisk och har förmågan att se helheten utan att fastna i detaljerna. Du driver ditt arbete med ett gott självledarskap, är flexibel och lösningsorienterad. Med din kommunikativa förmåga kan du med lätthet kommunicera med kollegor på alla nivåer av ekonomiskt kunnande.

Vad erbjuder Quintus dig?

Du kommer till en roll som präglas av frihet under ansvar. Som del av ett härligt gäng i finansorganisationen och med ett inkluderande ledarskap får du stora möjligheter att utveckla rollen som Business Controller parallellt med din egen utveckling.

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Quintus Technologies med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.  Har du frågor eller funderingar gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha fredrik.patcha@mpya.se eller 073-203 67 37.

Varmt välkommen med din ansökan! Business Controller